Pobrišimo prah z delavskih pravic

V Sloveniji so čistilci in sobarice pogosto med tistimi, ki jim delodajalci kršijo delavske pravice. Za minimalno plačilo lahko delajo tudi po več 12 ali več ur na dan. Včasih tudi na črno, brez pogodbe.

Zato vam ponujamo možnost, da izrazite solidarnost z delavkami in delavci, katerih šefi radi pozabijo nadure in obseg dela. Z delavkami in delavci, ki za minimalno plačilo skrbijo za vaše udobje. Z delavkami in delavci, ne glede na to kdo so, od kod prihajajo in kje so se rodili.

Na spodnji povezavi si lahko prenesete obesek za hotelsko kljuko, ki poleg vsem dobro znanega obvestila, skriva še skrito motivacijsko sporočilo v 9 najpogostejših jezikih tujih delavcev v Sloveniji in povezavo do AI informacijskega orodja gastarbaiter.si. Tam lahko delavci na ukaz dobijo informacije o slovenski delovni zakonodaji v kar 130 jezikih.

Med letošnjim počitnikovanjem v slovenskih hotelih lahko tako vzamete skrb za pravice tujih delavcev v svoje roke. Da z njimi ne bi pometali še naprej, ob odhodu iz hotelske sobe obesite to skrito sporočilo na kljuko vrat. Nagovorite jih v njihovem jeziku.

PRENESI OBEŠANKO